Життя
Фахові дискусії та «подорож» стежкою психологічної рівноваги: як в області відзначили День ментального здоров’я

Фахові дискусії та «подорож» стежкою психологічної рівноваги: як в області відзначили День ментального здоров’я

На Дніпропетровщині відзначили День ментального здоров’я. Провели форум за участю представників громад, ОВА, активістів, психологів. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Ще раз наголосили: дбати про психологічний стан не менш важливо, ніж про фізичний. І якщо на душі зовсім не «ОК», потрібно це визнати. Варто вчитися долати стрес, відновлювати моральні сили. Підтримувати себе й тих, хто поруч», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Учасники шукали відповіді на питання «Ти як?». Воно особливо актуальне під час повномасштабного вторгнення. А ще так називається програма, ініційована першою леді Оленою Зеленською. До неї регіон долучився з початку запуску.

Головний меседж зустрічі – «Ментальне здоров’я: плекаємо стійкість». Дві панельні дискусії. Питання-відповіді у форматі «відкритого мікрофону». Презентували пріоритетні плани та напрацювання у сфері ментального здоров’я на рівні області.

«Для українців сьогодні ця тема надважлива. Маємо вже визнати, що нам складно. Втомилися, але тримаємося. Якщо ми не піклуватимемося про своє ментальне здоров’я нам буде ще важче. Треба тут і сьогодні вирішувати всі питання», – сказала лідерка руху «Зе-жінки» у Дніпрі Аліада Мансурова.

Учасникам заходу запропонували «пройти» стежкою ментального здоров’я. Декілька локацій, де вони могли прокачати навички позитивного мислення. Навчитися дихальним технікам та вправам із психологічного розвантаження. На початку маршруту й наприкінці запрошували пройти анкетування.

«Ментально здорова людина – це, в першу чергу та, яка відчуває себе щасливою. На це впливає багато факторів. Але всім заправляє мозок. І якщо ми будемо давати позитивні сигнали, він натомість – позитивний відгук», – наголосила практичний психолог Любов.

Фахівчиня порадила намагатися бачити навколо себе щось гарне. Наприклад, завести блокнот. У нього записувати щодня по три позитивних моменти, або приємних людей, з якими поспілкувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Втік з крамниці, не заплативши за товар: у Запоріжжі затримали зловмисника;

Вогонь ледь не поширився на розташовані поруч будинки: вогнеборці Дніпра приборкали масштабну пожежу;

У Кам’янському 20-річна жінка народила дитину, не знаючи про вагітність.

2023-10-11 17:11:00
true
Відео Дня






Архів Новин