Події
Незаконно вирубували ліс: на Дніпропетровщині затримано членів злочинної групи

Незаконно вирубували ліс: на Дніпропетровщині затримано членів злочинної групи

Група осіб організувала незаконну схему порубки лісу на території Новомосковського району, чим завдали збитків державі на суму близько пів мільйона гривень.

Спиляні у лісах дерева чоловіки перевозили на подвір’я одного із учасників групи та продавали приватним особам. Їх злочинну діяльність викрили та задокументували слідчі слідчого управління та оперативники кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

За місцями мешкання та в автомобілях фігурантів, у місцях незаконної вирубки дерев та зберігання незаконно видобутої деревини, за силової підтримки полку поліції особливого призначення відбулися майже 30 обшуків. В результаті було вилучено бензопили, спиляні дерева, а також пакетики та згортки з марихуаною, електронні ваги, гроші у сумі понад 80 тис. гривень, мобільні телефони, банківські картки, понад 100 патронів та інші речові докази. Також вилучено три автомобілі та мотоцикл, якими користувалися зловмисники.

Наразі в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано чотирьох фігурантів. 26 грудня чоловікам вручені повідомлення про підозру за ч. 2, ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та домашнього арешту. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Встановлені й інші учасники групи – наразі триває документування їх діяльності. Після проведення експертиз та додаткових заходів буде вирішуватися питання щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Погрожував покінчити з життям: патрульні Запоріжжя врятували самогубця;

У Камʼянському затримали двох зловмисників за пограбування перехожих: деталі;

Погрожував підірвати гранату у будинку з маленькими дітьми: у Дніпрі затримано зловмисника.

2023-12-27 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин