Війна в Україні
Технології
Життя
У медзакладі Новомосковщини вдвічі збільшать потужність реабілітаційного центру

У медзакладі Новомосковщини вдвічі збільшать потужність реабілітаційного центру

В одному з медзакладів Новомосковщини розширюють реабілітаційні потужності. Тут і зараз приймають оборонців. Втім згодом допомогти зможуть вдвічі більшому числу пацієнтів. Це стало можливим завдяки меценатам. Вони інвестували у ремонт окремого поверху під центр Recovery. А ще – закупили надсучасне обладнання та організували навчання для місцевих фахівців.

«У одному з медзакладів Новомосковщини працює реабілітаційний центр для оборонців. Незабаром його потужності збільшаться вдвічі. Процес на фінішній прямій. Під ці потреби тут відремонтували відділення. Закупили і сучасне обладнання. Інвестували у це меценати. Вартість проєкту майже 20 млн грн»,  зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Більша половина коштів пішла на придбання спеціальних фізіотерапевтичних та реабілітаційних комплексів. Загалом – понад 30 одиниць найсучасніших апаратів.  

 «Створення потужної реабілітаційної мережі в області – один з пріоритетів обласної влади. Впевнений, до кінця року майже в кожному з семи районів Дніпропетровщини з'являться такі потужні відділення», – додав голова обласної ради Микола Лукашук. 

Сучасне реабілітаційне відділення – одне з десяти, що створюються в рамках всеукраїнського проєкту Recovery і будуть відкриті до кінця поточного року. Неабияке значення у відновленні оборонців відіграють й фахівці. Тож меценати організують освітні програми для реабілітологів, де медиків навчають новітнім методикам та роботі з сучасним обладнанням.

«Наші Герої та Героїні борються на військовому фронті за нашу з вами незалежність. І вони мають бути впевнені, що якщо з ними щось трапиться, буде загроза їхньому життю та здоров'ю, вони можуть розраховувати, що тут ми теж боротимемося за їхню незалежність. За їхню самостійність», – зазначає засновник проєкту Recovery Віктор Пінчук.

Реабілітаційний центр у Новомосковському районі – для оборонців з наслідками мінно-вибухових травм, ураженнями нервів, суглобів та хребта. А ще – бійців з переламами кісток, опіками шкіри і дихальних шляхів, порушеннями опорно-рухового апарату.

«Для кожного підбираємо індивідуальний комплекс відновлення. Лікар описує, з чим має працювати фізичний чи ерготерапевт, психолог. За потреби і логопед чи психіатр, – пояснює в.о. директора медзакладу Ігор. – Обладнання, яке ми отримали, допоможе скоротити терміни реабілітації, зменшити потребу у медикаментозному лікуванні».

Нині в області створюють цілу мережу для відновлення оборонців. Планують залучити до цього бізнес і підприємства регіону. Вже виділили й кошти з бюджету – понад 200 млн грн. 

2023-06-03 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин